Zeep ijsjes en gastenzeepjes

We beginnen met het maken van het ijsje. Deze moet best lang uitharden.

Eerst kiezen we welke kleur en geur we willen. Oh wat ruiken ze toch allemaal lekker…… Chocolade, bubble gum, aardbei, kokos, banaan…. Je kan het zo gek niet bedenken. Ik kan niet kiezen, zal ik er dan toch maar 2 maken? Natuurlijk kan dat. Het is jouw feestje.

En dan…. Doen we een rood chocolade ijsje of een blauw banaan ijsje? Laat je fantasie maar zijn gang gaan, alles kan.

Als de keuze gemaakt is, gaan we het zeep voorzichtig smelten in de magnetron.

Eenmaal gesmolten moeten we snel doorwerken, wat geur er in en een kleurtje erbij en dan……………. Gieten in de mal. Een ijsje kan je lastig eten zonder stokje, dus gaan we voorzichtig het stokje er in zetten.

Als je klaar bent met het ijsje of ijsjes, zetten we deze mallen rustig aan de kant om uit te harden. In de tussentijd gaan we met het overgebleven zeep nog wat leuke gastenzeepjes maken. Als er tijd over is en de gastenzeepjes zijn hard genoeg, kunnen we er een gaatje in maken om een lintje door te doen.

Dit kinderfeestje/workshop kost €10,00 per persoon, is geschikt vanaf 6 jaar en duurt ongeveer 2 uur.